POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Birleşmiş Milletler'den acil ateşkes çağrısı
Birleşmiş Milletler'den acil ateşkes çağrısı
İran saldırısı sonrası Biden'dan kritik talimat
İran saldırısı sonrası Biden'dan kritik talimat
İran İsrail'e hava saldırısı başlattı
İran İsrail'e hava saldırısı başlattı
Galatasaray'a Osimhen'den kötü haber
Galatasaray'a Osimhen'den kötü haber
1 Ekim 2024 Salı - 18:52

İzmir Milletvekili'nden 'Kılıçdaroğlu' paylaşımı: Selamınızı aldık genel başkanım...

CHP’nin eski lideri Kılıçdaroğlu ‘ayağa kalkma’ olayına ilişkin yaptığı paylaşımda “Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız!” dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayan İzmir Milletvekili Polat, "Selamınızı onurla aldık sayın genel başkanım biz Mustafa Kemal cumhuriyetinin milletvekilleriyiz" dedi. Polat, karara uymamak için Meclis kulisinde bekleyen 57 vekil arasındaydı.

İzmir Milletvekili nden  Kılıçdaroğlu  paylaşımı: Selamınızı aldık genel başkanım...

GERÇEKİZMİR - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatili sona erdi.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ve CHP'li milletvekilleri, Genel Kurul’a girişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşıladı.

Bazı CHP'li milletvekilleri, "Cumhurbaşkanı Genel Kurul'a geldiğinde ayağa kalkılacak" mesajının ardından Genel Kurulu’a girmeme kararı aldı.

CHP'li Uğur Bayraktutan, Engin Altay ve Okan Konuralp, salona giren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayağa kalkmayarak protesto etti.

Meclis'te bulunan CHP vekillerinin geneli ayağa kalktı ancak Erdoğan'ı alkışlamadı.

9 CHP’li milletvekili, Erdoğan’ın salona girişi üzerine ayağa kalkmazken 57 CHP’li milletvekili de karara uymamak için Meclis kulisinde bekledi. Meclise katılmayan İzmir Milletvekilleri ise Sevda Erdan Kılıç, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Yüksel Taşkın, Tuncay Özkan ve Rıfat Nalbantoğlu oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu olaya yönelik bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"Bizim geleneğimizde devlet kurmak ve devlete sahip çıkmak vardır! Devlet tehlikede ise, kurtarmak yine en başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir. Her mikrofon gördüğünde Partimize ve muhalefete hakaret eden Zat anlamalıdır ki, Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yeminini “namusu ve şerefi” üzerine gerçekleştirmiştir. Fakat yeminine sadık kalmamış, toplumun kutsal değerleri ile adeta dalga geçmiştir. Bugün ortada ne tarafsız bir cumhurbaşkanı görebiliyoruz ne de yeminine sadık birisi! CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da! Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız… Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız! Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız! Milletten çalınan 128 milyar doların hesabını sormak için, Yine milleti soyan 5’li çeteye dur demek için ayağa kalkarız. Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin! Bugün, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum. Unutulmasın ki hiç bir yurttaşımızın Erdoğan ve Saray rejimini meşrulaştırma hakkı ve hukuku yoktur! Ancak mücadele etme sorumluluğu vardır!"

POLAT: SELAMINIZI ALDIK SAYIN GENEL BAŞKANIM...

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,  "Selamınızı onurla aldık sayın genel başkanım biz Mustafa Kemal cumhuriyetinin milletvekilleriyiz ,
Ben Zübeyde annenin emanet edildiği kentin milletvekiliyim" ifadelerini kullandı. Polat, değişim yaşanan kurultayda Kılıçdaroğlu'na açık destek veren vekiller arasındaydı. 

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'te yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:

"Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı'nın yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik. Konuşma bir parti genel başkanı sınırları içindeydi, rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'in açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok."

"KARARA UYMAYAN DIŞARIDA KALABİLİR"
"Bunu çok uzun süredir ifade ediyordum. Sağ olsun arkadaşlarımız da bu konuda benzer düşündüler. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Hatta bir arkadaşımızın değerlendirmesi şu, 'Seneye ya da ondan sonraki seneye bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık. Karara uymak istemeyen dışarıda kalabilir' dedik. 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih ettiler. Bu partinin grup kararı değildi."

"DEVLET BEY'İN ÇOK SERT SÖYLEMLERİ VAR AMA..." 
"Akşam resepsiyona katılacağım. Bir kez daha ifade etmek isterim CHP bundan sonraki süreçte makamlara saygılı olacak. Ancak muhalefetinde bir kelime eksik söylemek, bir santim eğilmek CHP'nin muhalefetinde yoktur. CHP bugün birinci partidir. Bugün Devlet Bey'in çok sert söylemleri var ama el sıkışmaktan kesinlikle kaçınmadık. Sayın Bahçeli bugün DEM Parti'nin Eş Genel Başkanı ile el sıkıştı, sohbet etti. Normalleşme herkese lazım."

 
Narlıdere'de Başkan Uzun mecliste projeleri müjdeledi
 
Galatasaray'a Osimhen'den kötü haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ayakta karşılama' kararı CHP grubunu böldü: İzmir'den kimler katılmadı?
CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ve CHP'li milletvekilleri, Genel Kurul’a ...
CHP'li meclis üyelerinden CHP'li belediye başkanına protesto!
Konak’ta ekim ayı meclis toplantısında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ...
TBMM'de yeni dönem: Anayasa mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ...
 
CHP, Erdoğan'ı ayakta karşıladı: 3 isim kalkmadı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılı açılışında CHP'li milletvekilleri ...
TİP İzmir'den fatura isyanı: Suya sabuna dokunamıyoruz!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü yüksek su faturalarını protesto ...
Bahçeli: Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın!
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ...
 
Bir 'temizlik' engeli de Bornova Belediyesi'ne... CHP'li Yücel meclise taşıdı!
Okullardaki temizlik personeli eksikliğine bağlı yaşanan kriz devam ediyor. ...
Meclis açılıyor: İşte gündemdeki maddeler!
Meclis yeni yasama dönemine bugün başlıyor. TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te ...
AK Partili İnan'dan videolu tepki: Her dönemin vaadi yüzülebilir Körfez!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri