POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
20 Haziran 2023 Salı - 13:31

İzmir'deki katliamın faili polisin 30 saatlik nöbetiyle yakalanmış!

Bayraklı ilçesinde Türkmenistan uyruklu 4 kişiyi öldürüp, cesetlerini evde derin dondurucu ve buzdolabına koyan şüpheli Saparmurat Haliyev'in, polis ekiplerinin 30 saatlik nöbetiyle yakalandığı ortaya çıktı. Haliyev'in gitme ihtimali olan adresi belirleyip, nöbet tutan polis ekipleri tarafından 30 saat sonra söz konusu adreste yakalandığı, şüphelinin cinayetleri 13 Haziran'da işlediği öğrenildi. Katil zanlısı Saparmurat Haliyev'ın öldürdüğü 4 kişiyi toplam 160 parçaya böldüğü bildirildi.

İzmir deki katliamın faili polisin 30 saatlik nöbetiyle yakalanmış!

Adalet Mahallesi 1594/14 Sokak'taki iki katlı evde yaşayan Türkmenistan uyruklu Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyarova ve Laçin Geldiyarova'yla Ruslan Kerimov adlı erkekten haber alamayan yakınları 18 Haziran'da durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve giren ekipler, derin dondurucuda 4 ceset buldu.

Evdeki inceleme sonrası ölenlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Cesetlerin tamamen parçalandığı, bu nedenle hangi cesedin kime ait olduğunun ise yapılacak DNA testi sonucunda belirleneceği ifade edildi.

ÖZEL EKİP KURULDU
Olayla ilgili Türkmenistan uyruklu olduğu belirlenen cinayet şüphelisinin yakalanması için özel ekip kuruldu. Şüpheli Saparmurat Haliyev, dün akşam, Çeşme ilçesinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullandığını beyan ettiği suç aleti bıçakla yakalanan Saparmurat Haliyev'in cinayetleri kıskançlık sebebiyle işlediğini itiraf ettiği de belirtildi. Emniyete götürülen Saparmurat Haliyev'in sorgusunun sürdüğü bildirildi.

CEP TELEFONLARINI TOPLAYIP SATMIŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 18 Haziran saat 11.00'de gelen ihbarın ardından yaklaşık bir saat içerinde şüphelinin kimliğini tespit etti. Hemen ardından çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, mahalle halkı ile tek tek konuştu. İfadelerde şüphelinin derin dondurucu almak için adres sorduğunu öğrenen ekipler, kamera kayıtlarından yola çıkarak derin dondurucuyu aldığı Konak ilçesi İkiçeşmelik semtindeki spot eşya dükkanına gidip, iş yeri sahibinin ifadesine başvurdu. Ekipler ayrıca şüphelinin öldürdüğü kişilere ait cep telefonlarını toplayıp, Konak ilçesindeki Basmane semtindeki bir telefoncuya sattığını da belirledi.

ÇEŞME'DE DAHA ÖNCE İNŞAATTA ÇALIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ
Yapılan çalışmalar neticesinde çemberi iyice daraltan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yaklaşık 2 yıldır Çeşme ilçesinde inşaatlarda çalıştığını belirledi. İlçede şüphelinin gidebileceği noktaları takibe alan polis, Şifne Mahallesi'ndeki bir inşaat alanında beklemeye başladı. Yaklaşık 30 saat süren nöbetin ardından şüphelinin gelmesiyle harekete geçen ekipler, Haliyev'i kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Haliyev, yanındaki suç aletini de polislere teslim etti. İlk ifadesinde sevgilisi olan Gülkamar Hanimova'yı kıskandığı için cinayetleri işlediğini söyleyen şüphelinin, olayı 13 Haziran'da gerçekleştirdiği ve ardından da buzdolabı ve derin dondurucuya koyduğu öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

160 PARÇAYA BÖLMÜŞ
Katil zanlısı Saparmurat Haliyev'ın öldürdüğü 4 kişiyi toplam 160 parçaya böldüğü öğrenildi. Ruslan Kerimov'u 60 parçaya bölen Saparmurat Haliyev'ın, öldürdüğü kadınları derin dondurucuya, erkeği ise buzdolabına koyduğu belirlendi. Derin dondurucudaki kadın cenazelerinin çözülmesinin zaman aldığı da ifade edildi. Saparmurat Haliyev'ın geçmişte kasaplık yaptığı belirtildi. 

ŞÜPHELİ SAYISI 4'E YÜKSELDİ
İzmir'in Bayraklı ilçesinde Türkmenistan uyruklu 4 kişiyi öldürdükten sonra Çeşme'de yakalanıp gözaltına alınan Saparmurat Haliyev'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Ayrıca cinayetin ardından Haliyev'e yardım ettikleri gerekçesiyle Afgan uyruklu H.G.H., Türkmenistan uyruklu H.P. ve Türk vatandaşı M.A. gözaltına alındı. Diğer 3 şüpheli de Haliyev ile birlikte adliyeye sevk edildi. Haliyev'in ifadesinde Gülkamar Hanimova'nın kendisini aldattığından şüphelendiğini ve bu yüzden de cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi. Haliyev'in 4 kişiyi olayın yaşandığı eve geldikçe tek tek kesici aletlerle öldürdüğünü ve parçaladıktan sonra cesetleri derin dondurucuya ve buzdolabına koyduğunu söylediği aktarıldı. Ayrıca Haliyev'in olay günü tüm parasıyla derin dondurucu aldığı, Çeşme'deki inşaatta yurt dışına kaçmayı planladığı için para biriktirmek amacıyla çalışmayı sürdürdüğünü söylediği de belirtildi. (DHA)

 
Gaziemir Streetball Turnuvası nefes kesti
 
"Sınır politikalarını ve geri itme vakalarını kınıyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de inşaatta kanlı hesaplaşma!
Kemalpaşa ilçesinde, A.A. (53) husumetli olduğu Cemil Z.'yi (47) inşaat ...
Kordon'daki bıçaklı dehşetin perde arkası!
Konak ilçesinde polis memuru C.A.'nın bıçaklanarak ağır yaralandığı kavganın, ...
"İneğe içki" videosunun ardından tutuklandı!
Mersin'de ineğe içki şişesinde sıvı verdiği görüntüleri sosyal medya hesabında ...
 
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 1 haftada 61 operasyon!
İzmir'de polis ekiplerince gerçekleştirilen 61 ayrı uyuşturucu operasyonunda ...
İzmir'deki sanayi sitesinde 'deniz patlıcanı' operasyonu!
Aliağa ilçesinde, oto sanayi sitesine düzenlenen operasyonda 17 bidon ...
İZDEDA'dan Ankara çıkarması: TMMOB'la zirve ve kritik 'emsal' açıklaması!
İZDEDA'dan yapılan açıklamada TMMOB heyetinin temmuz ayının ilk haftası ...
 
Gaziantep’te korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Korkunç kaza Gaziantep'te meydana geldi. TIR, minibüs ve bir otomobilin ...
Kordon'da bıçaklı dehşet: Polis memuru ağır yaralı!
Konak ilçesinde izinli olan polis memuru C.A., kordonda oturduğu sırada ...
İzmir'de 4 kişinin öldürüldüğü katliamın faili yakalandı
Bayraklı ilçesinde, 4 Türkmen vatandaşını feci şekilde öldüren şüpheli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri