POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:53

Kotan'dan 'il ve genel başkan adaylığı' sorusuna yanıt!

CHP İzmir’de kadın kollarının ardından gençlik kollarında parti içi yarış başlıyor. Adı CHP Gençlik Kolları Başkan adayı olarak geçen İzmir Gençlik Kolları Başkanı Kotan, iddialara Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programında il gençlik kolları ve gençlik kollar genel başkan adaylığı ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Kotan dan  il ve genel başkan adaylığı  sorusuna yanıt!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de kadın kollarının ardından gençlik kollarında da parti içi yarış başlıyor. 31 Temmuz’da start alacak ilçe kongrelerinin ardından il kongresi gerçekleşecek ve İzmir’in yeni Gençlik Kolları Başkanı belli olacak.

İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından ise Gençlik Kolları kongresi gerçekleşecek. Genel Başkan Gençosman Killik kurultayda aday olamayacak. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın kongrede aday olmayacağı rotasını genel başkan adaylığına çevirdiği konuşulurken Kotan kritik süreçte Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Kotan ‘istediği desteği bulması halinde genel başkan adayı olacak’ iddialarına yanıt verirken il gençlik kolları adaylığı ile ilgili soruya da yanıt verdi. 

"BİRÇOK İL BAŞKANIMIZ ARIYOR, 'ÇIKARSAN ARKANDAYIZ' DİYEREK"

Kotan, Avcı’nın adaylık sorularına şu yanıtı verdi:

Siyaseten herkesin bir hayali vardır. Ben kısa siyasi ömrümde şunu gördüm bu hayallerin evrilebiliyor olması lazım. Geçmişte çokça milletvekili hayalini kurduğunu bildiklerim şimdi belediye başkanı. İzmir Gençlik Kolları İl Başkanlığı benim hayallerim arasında değildi. 15-20 gün kalana kadar hayallerim arasında değildi. 4 yıldır yürütüyorum bu görevi. Gençlik Kolları İl Başkanlığı adaylığım ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağım aday olup olmayacağım ile ilgili. Arkadaşlarımız ile oturup konuşuyoruz. Genel kanaat belli. İl Başkanlığında yapacağım bir açıklama ile bunu basınla paylaşacağım. Net kararımızı o zaman vereceğiz. İzmir İl Başkanlığı noktasında devam edip etmeme hikayesi ile ilgili bir açıklama yapacağız. Kararımız tavrımız belli gibi. Genel başkanlık ile ilgili biz 4 yıldır birçok il ile düzeyli bir ilişki yürüttük. 81 il başkanından şuan devam eden 30 civarında. Başka görevlere geldiler, istifa ettiler değişim oluştu. 30 il başkanı arasından 3, 4 tanesinin yaşı tutuyor. Bu da bizi algıda en tecrübeli il başkanı yapıyor bizi. İnsanlar arasında çokça konuşulmaya başlandı. Birçok il başkanımız arıyor, MYK üyemiz arıyor ‘başkanım çıkarsan arkandayız’ diyerek. Bu da bizde bir fikir oluşmasına sebep oluyor. Bu tek başıma verebileceğim bir karar değil. Hiçbir yerde genel başkan adayıyım demedim ama bizim değerlendirmemiz içerisinde adaylık süreci. Genel başkanlık süreci yüzde 5’lik bir imza gerekli. Bugün adayım desem dahi o gün imzayı toplayamadığımda adaylığım söz konusu değil. Aday adaylığım gündemimizde tartışma konularımız içerisinde.

ADAY OLMAZSAM YENİ BAŞKANI BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ

İzmir İl Gençlik Kolları Başkan adayı olmaması halinde başkanlık koltuğuna oturacak yeni ismi birlikte seçmeyi hedeflediklerini belirten Kotan,  “İl başkanlığı için ismi geçen, gönlünden geçen çokça arkadaşımız var. ‘Burak Kotan’ın genel başkanlığa aday olacak, Burak Kotan’ın arkadaşıyız ya da Burak Kotan’ı sevmiyoruz’ algısı nedeniyle diyebilir insanlar. Bir sonraki adımı atma niyetimiz olacaksa burada bölünmenin önüne geçmem gerekiyor. Burada bölünmeyi engelleyecek figür benim. Arkadaşlar biz bir karar vereceksek İzmir’in her üyesi bu kararı paylaşmalıdır.  Bu kararı verirsek aday olmak isteyen  ve bizimle paylaşan arkadaşlarımızı bir masaya toplayıp, artılarını eksilerini konuşup, arkalarındaki itici gücü, gençlik kollarında yaptığı görevleri değerlendirip tek bir isimle yola çıkmak istiyoruz. Çünkü bizim İzmir Gençlik Kolları delegasyonunda oluşacak bir kavgamız yok. Öyle olursa içeriye almadığımız, dışarıya attığımız ya da adaylaştırmadığımız arkadaşımızla bir ayrışma içerisine gireriz. Geçmişte, kutuplaşma vardı. Ama birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Eğer biz bırakacağız dersek, burada bir tane arkadaşımız aday olacak. Diğerlerinde duygusal olarak kırgınlıkları olabilir. Bizim amacımız bu duygusal kırgınlığı en aza indirmektir. Yoksa ben genel başkan adayı olmaya karar verirsem; vurdum, kırdım, seçimi aldım dersem, delegasyon ne kadar kemik yapı olsa da o kırdığım ilçeler ilerleyen süreçte önüme çıkar. Ben eğer aday olmak istersem de o arkadaşlarımın yanımda olmasını isterim” diye konuştu.  

 
Bayraklı’da yeşil seferberlik
 
Kadro değerleri açıklandı: Göztepe kaçıncı sırada?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilker 29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:23

acaba kim arıyor çok merak ediyorum.burak kotan izmirde il başkanlığı yapamadı.genel merkezde nasıl görev yapacak ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özlale konuştu, sosyal medya yıkıldı: Çocukları taciz eden sapıkları toplayın!
TBMM Genel Kurulunda, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren ...
Kafe Siyaset'in konuğu İl Başkanı Kotan!
CHP İzmir’de kadın kollarının ardından gençlik kollarında parti içi yarış ...
Genel Başkan Adaylığını açıkladı... İzmir İl Başkanı da destek verdi!
CHP’de kadın kollarında kurultay heyecanı yaşanacak. Genel Merkez’in desteğini ...
 
Nalbantoğlu’dan uyutma yasası tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek ...
CHP’den ‘SGK borcu’ ile ilgili yeni hamle
Borçların neden daha önce istenmediğine ilişkin konuşan CHP kurmayları, ...
AK Parti'nin 'şovenist dil' eleştirisine CHP'li YIldır'dan tepki: Sorumsuz ve vicdansız bir girişim!
İzmir’deki elektrik faciası ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında ...
 
'Dönüşüm' tartışması: Özel'in 'kredi' çıkışına Dağ'dan 'İZBETON' örnekli tepki!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gemlik'te yaptığı bir konuşmada iktidara ...
Özel'den SGK borcu ve haciz açıklaması
Özgür Özel, Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsiline yönelik ...
Erdoğan'dan belediye borçları açıklaması
Siyasette belediyelerin SGK'ya olan borç tartışması devam ediyor. Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri