POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Tur minibüsü şarampole devrildi: Yaralılar var!
Tur minibüsü şarampole devrildi: Yaralılar var!
MOSSAD casuslarına istenen ceza belli oldu
MOSSAD casuslarına istenen ceza belli oldu
7 Eylül 2024 Cumartesi - 14:00

Kurultay’da Aslanoğlu’ndan ön seçim konuşması… Çarpıcı ‘İzmir’ çıkışı!

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ön seçim özelinde yaptığı konuşmada İzmir özelinde çarpıcı mesajlar verdi.

Kurultay’da Aslanoğlu’ndan ön seçim konuşması… Çarpıcı ‘İzmir’ çıkışı!

GERÇEKİZMİR/CHP'nin "değişim" mesajıyla gittiği ve tüzük değişikliklerinin konu alındığı 20'nci Olağanüstü Kurultay'ında yeni tüzük, 900'ün üzerinde evet oyu ile kabul edildi.

CHP'de yeni tüzük, 900'ün üzerinde evet oyu ile kabul edildi. Milletvekilliği adaylığına üç dönem sınırı, örgüt denetiminde ön seçim, genel merkeze yüzde 15'lik kontenjan öngörüldü. Yeni tüzük, mevcut tüzüğe göre iki yılda bir gerçekleştirilen kongrelerin aralığını üç yılda bire çıkardı. Meclis üyeleri ile belediye ve iştiraklerinde çalışanlar kongrelerde aday olamayacak.

Kurultayda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ön seçim özelinde yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi.

Aslanoğlu şunları söyledi;

"Ben partiye girdiğimde ön seçim konuşuluyorduk. Geldim 49 yaşına hala ön seçim konuşuluyoruz. Partinin baraj altında kaldığı 1999 yılından bu yana, yani çeyrek asırdır neredeyse adaylarımızı atamalarla belirliyoruz. Atamalardan hepimiz mustaribiz. Aslında en çok muzdarip hatta açık ara en öndeki il İzmir’dir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 milyon oy vermiş, Recep Tayyip Erdoğan 1 milyon 20 bin oy farkı atmış İzmir’in İl Başkanı olarak konuşuyorum. Biz bu 25 yılda İzmirli olmayan çok değerli ağabeylerimizi, ablalarımızı İzmir’den milletvekili yaptık. Son seçimde 14 milletvekili çıkardık, maalesef sadece 6 tanesi benim şehrimde oturuyor. Artık bu düzenin biraz değişmesi gerektiğini çok net gösteriyor.

Ön seçim örgütlerinin tümünün istediğidir. O yüzden ön seçimden kaçmadan, ön seçimden korkmadan bunu savunmalıyız. Öneri geldiğinde yüzde 15 ki bazı arkadaşlarımız yüzde 5 önerdiler. Ben ilk toplantıda söz alarak bu yüzde 5’in hepsini İzmir’de kullanırlar. O yüzden bir bölgesel zorunluluk getirilmesi gerekiyor. Yüzde 5 de olsa 10 milletvekilinin 10 tanesi İzmir’den kullanılır. O yüzden bir bölgesel zorunluluk getirilmelidir.  Bugün gördüğünüz taslakta bölgesel zorunluluk var. Yani İzmir’deki her 2 bölgede 14,14 olan yerlerde genel merkezimizin tasarrufu 2,2 olabilir. Bu 4 taneden bir tanesini il örgütü söylemek zorunda. 2 tanesini kadın kolları ve gençlik kollarından oluşmak zorunda. Bir tanesi şuan ki mevcut milletvekilleri içinden kullanılabilir. Bu  da maksimum sındır. Bu saate kadar lehte ve aleyhte söz alan arkadaşlarımın gönülden daha iyisi için konuştular. Birbirimizi kırmayalım. Muhakkak değişmesini isteyen arkadaşlarımız, maddelerin bazı kısımlarının değişmesini isteyen arkadaşlarımız da partimizin iyiliğini istiyorlar. Böylesinin daha doğru olduğunu düşünüyorlar. Ama arkadaşlar, 81 il başkanı, 2 milletvekilimiz, 2 parti meclisi üyemiz 85 kişilik bir kuruldan bahsediyoruz. Yani bugün gördüğümüz taslak bir müşterek taslaktır. Haklısınız, daha iyisi, daha güzeli mümkün mü, belki mümkündür. Belki daha fazla tartışsak daha iyilerini bulma şansımız olacaktır. Bazıları için farklı farklı görüş önerileri oluştu. Ama emin olun bu taslak başladığında daha demokratik, daha katılımcı, daha özgürlükçü bir tüzük için yola çıktık. Aramızda hiçbiri bu tüzüğün bir önceki tüzükten daha az demokratik olduğunu, daha az katılımcı olduğunu savunamaz. Son 25 yılda bu partiye (yani baraj altında kaldığımız günden bugüne) emek veren, kapasını açan il başkanları, ilçe başkanları, parti meclis üyeleri, genel başkan yardımcıları, genel başkanları muhakkak bu partinin daha iyi olması için çalıştılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimizden tek ricam var; lehte aleyhte konuşsak da buradan çıktığımızda bu ülkenin her bir vatandaşı bizim buradan kol kola çıkmamız bekliyor. İktidara birlikte yürümemizi bekliyor. Kimseyi kırmadan, kimseyi dökmeden iktidara yürüyeceğiz."

 

 
Menemen Çömlek Festivali’nde görkemli açılışı
 
Özel'den 'erken seçim' çağrısı: Tarih verdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İl delegesi 7 Eylül 2024 Cumartesi 17:00

Önseçim olmasın diyen yok da, yıllardır çarşaf liste ile yapılan ilk kongresi geleneğini bozup, blok liste ile seçime gitmiş insansın. Kentin delegelerine güvenmedin, kendini blok liste ile seçtirdin. Milletvekillleri belirlenirken de il başkanı sendin. Biraz samimiyet!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat: Erdoğan yoksulluğu da onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile’ Eski ...
Yeni Tüzük kabul edildi: Belediye çalışanları ve meclis üyeleri için flaş karar!
CHP'nin "değişim" mesajıyla gittiği ve tüzük değişikliklerinin konu alınacağı ...
Erdoğan: Oyun platformları sapkın akımları özendiriyor
Türkiye'nin eğitim teknolojileri alanında çağ atladığını söyleyen Cumhurbaşkanı ...
 
Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu çıkışı!
ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel ...
Yeniden Refah'ta istifa çatlağı büyüyor
Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah'tan ayrılmasının ...
İYİ Parti’de istifa depremi! Bir vekil daha bıraktı
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurdu.
 
AK Partili İnan'dan 'Körfez' salvosu: Başlıca sorumlu CHP masadan da kaçıyor!
AK Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan, Bakan Kurum'un ...
Özel'den net ön seçim mesajı: Genel Başkan dahil herkes girecek!
CHP tüzük kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. ...
CHP’de kurultay maratonu: Söz delegelerde
CHP’nin bu üç günlük kurultay sürecinde sürpriz bir kampanya da başlatması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri