POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
6 Eylül 2024 Cuma - 17:12

Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu çıkışı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki davalara ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu hakkında açılan davaların 'hukuk sopası' niteliğinde olduğunu ifade eden Yavaş, "Sayın İmamoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun başına gelen şeyler... Hiçbir zaman yargı bir sopa olarak gösterilemez. Sayın İmamoğlu'na bir yasak konacak olursa en şiddetli tepkiyi benim vereceğimi de herkesin bilmesini isterim" dedi.

Mansur Yavaş tan Ekrem İmamoğlu çıkışı!

CHP’nin tüzük değişikliklerinin ele alındığı 20'nci Olağanüstü Kurultayı'na katılan Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki davalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğe dair umutlu olduklarını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

"Tüzük Kurultayı'ndan sonra yapılacak Program Kurultayı'yla iktidar yürüyüşü devam ediyor. Sayın Genel Başkanımız 'Emanet oy olduğunun bilincindeyiz' demişti ama özellikle yerel seçimden sonra yapılan görüşmeler oyların CHP'de kaldığını ve artırarak devam edeceğini gösterdi. Güzel programla iktidara yürüyüşünün ilk basamağı Tüzük Kurultayı olacak. Ümitliyiz ve başaracağımıza da inanıyoruz. Dün Sivas'taydım. Orada gördüğümüz, vatandaşın ilgisi var ve gerçekten yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşı büyük bir arayışa itiyor. İnşallah güzel bir programla halkımıza, gençlerimize, kadınlara umut olup değişim gerçekleştireceğimize kalben inanıyorum."

'HUKUK SOPASI'

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu hakkında açılan davaların 'hukuk sopası' niteliğinde olduğunu vurgulayan Yavaş, kurultay sonrası ülkenin gerçek gündemine odaklanılması gerektiğini söyledi. Yeni bir programla halkın karşısına çıkılması gerektiği ifade eden Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden ele alınıp bu konuda neler yapılabileceğinin mutlaka gösterilmesi gerekiyor. Aynı zamanda hukuk sistemimizde olması gerekenler. Sayın İmamoğlu ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun başına gelen şeyler... Ben bir hukukçuyum, açıkçası utanç duyuyorum. Hiçbir zaman yargı bir sopa olarak gösterilemez. AİHM kararları var, eğer Anayasa'ya uymayacaksak yeni bir anayasayı tartışmanın da anlamı yok. Bu nedenle biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de güçler ayrılığının nasıl olacağını mutlaka insanlara göstermemiz lazım.

Artık ülkemizin rövanş hukukundan kurtulması lazım. Gücü eline her geçirenin karşı tarafa bir hukuk sopası göstermesi bizim için utanç verici. Dünyada hukuka olan güvenlerde en sonlardayız. Bundan biz utanıyoruz. Böyle bir ülkede gençlerin kaçıp gitmek istemesi ya da ülkeye yatırım gelmemesi gayet normal. Bu nedenle eğer biz bu insanlara ümit vereceksek Tüzük Kurultayı'ndan sonra bir an evvel programla ilgili çalışmaları yapıp artık halkın karşısına suni tartışmalarla değil, programımızla çıkmamız lazım. İnşallah ülkemizde kurucu değerlerimize bu şekilde dönecektir. Ülkemizde şu anda hiç kimse yıpranmamış bir kurum sayamaz çünkü çürüme başladığı zaman her yönüyle çürür. Hukuk, yargı, ekonomik sistem, üniversiteler çürür."

ADAYLIK TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ: BİZ BU FİLMİ GÖRDÜK

Adaylık tartışmalarını hatırlatan Yavaş, şöyle devam etti:

"Ekrem Bey'i hukukla ilgili konuda kalben de destekliyorum, imkanım olsa fiilen de desteklerim. Böyle bir gündem yok. Daha önce biz bu filmi gördük. 2019'dan başlamak üzere sadece yandaş tabir edilen televizyonlarda seçime kadar 'aday kim olacak' tartışması çıkarıldı. Şimdi yine aynısını yapıyorlar. Böyle bir gündem yok. Belediyelerimizi yönetmeye çalışıyoruz. İktidarın yarattığı bu yoksulluğa CHP'li belediyeler olarak sosyal belediyecilik yaparak, 'Acaba onların mağduriyetini ne kadar aza indirebiliriz'den başka bir düşüncemiz yok. Bunların konuşulması gerçekten abesle iştigal. Günü geldiği zaman bunun yolları da bellidir. '5 kişi buna karar alacak' denmesi CHP'ye hakarettir. Günü gelince partinin kurulları buna karar verecek. Bugünden bunları konuşmanın anlamı yok. Sayın İmamoğlu'na bir yasak konacak olursa en şiddetli tepkiyi benim vereceğimi de herkesin bilmesini isterim."

TEĞMENLERE DESTEK: GURUR DUYARIZ

Yavaş, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenin ardından teğmenlerin ''Mustafa Kemal'in Askerlerleriyiz" sloganları atarak yemin etmesine yapılan eleştirilerle ilgili şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılık suç olabilir mi? Bu artık ritüel haline gelmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün numarası okunduğu zaman hepsi birden ayağa kalkıp 'Burada' demiyor mu zaten? Yıllardır yapılan bir ritüelin sadece sosyal medyaya taşınması ve bildiğimiz insanların trollük yapmak suretiyle yayması nedeniyle tartışıyoruz. Artık Türkiye'nin suni gündemleri tartışacak durumu yok. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye her zaman söylüyoruz, söylemekten de gurur duyarız."

 

 
Yeniden Refah'ta istifa çatlağı büyüyor
 
Erdoğan: Oyun platformları sapkın akımları özendiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta istifa çatlağı büyüyor
Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah'tan ayrılmasının ...
İYİ Parti’de istifa depremi! Bir vekil daha bıraktı
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurdu.
AK Partili İnan'dan 'Körfez' salvosu: Başlıca sorumlu CHP masadan da kaçıyor!
AK Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili İnan, Bakan Kurum'un ...
 
Özel'den net ön seçim mesajı: Genel Başkan dahil herkes girecek!
CHP tüzük kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. ...
CHP’de kurultay maratonu: Söz delegelerde
CHP’nin bu üç günlük kurultay sürecinde sürpriz bir kampanya da başlatması ...
CHP'li Onbaşıoğlu: Kazan Gölü'ne sahip çıkacağız!
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy girişinde bulunan Kazan Gölü ...
 
Dervişoğlu’ndan Özel'e ‘erken seçim’ çıkışı
Siyasette erken seçim tartışması gündemde. CHP lideri Özgür Özel, önümüzdeki ...
Polat'tan Kurum'a 'Körfez' yanıtı: 15 gün sonra geldi, ahkam kesti!
İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri sonrası Çevre, Şehircilik ve ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye 'belediyecilik' salvosu: Ankesörlü telefon gibi!
Politika Durağı programına konuk olan AK Parti Gençlik Kolu Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri