POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
25 Ekim 2017 Çarşamba - 11:26

Ve Akşener 'İYİ Parti'yi açıkladı: İlla Cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar!

Meral Akşener’in yeni partinin adının logosunun hedeflerinin tanıtımını yaptığı toplantıda önemli mesajlar verdi. Akşener, bazı partililerin ismini saydı ve "Benim illa cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar" dedi. CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Çıray’ın, salonda Akşener’le yan yana oturması dikkat çekti… Kurucular kurulunda İzmir'den 5 isim var. Genel idare Kurulu'nda ise İzmir'den 3 isim yer aldı.

Ve Akşener  İYİ Parti yi açıkladı: İlla Cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar!

GERÇEKİZMİR – Meral Akşener liderliğinde kurulan yeni parti bugün yola çıktı.

Akşener sabah saatlerinde kuracağı partinin başvuru dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti.  Akşener, bakanlık binasına bazı parti kurucularıyla geldi. Yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığının ilgili birimine teslim eden Meral Akşener, yaklaşık 20 dakika içeride kaldı. Akşener, daha sonra açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

Ardından Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçen Akşener kurucu genel başkanı olduğu "İyi Parti"nin kuruluş toplantısında konuştu: "Demokrasi tehdit altındadır. İktidarın hukuku her şeyin üzerindedir. Postmodern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Bugün 25 Ekim 2017... Türkiye üzerinde yapılan araştırmalar, bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor; millet yorgundur, devlet yıpranmıştır, kamu düzeni çözülmektedir.

"BENİM İLLA CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTİYORLAR"
Siyasal iklimin değişmesi dışında sağlıklı yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz, o çıkar yol sizsiniz. O çıkar yol 80 milyon Türk milletidir. (Sloganlar üzerine) Başbakan değil Cumhurbaşkanı... Benim illa Cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar. Sonuç itibariyle şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır.

"MİLLETİMİZİN SORUNLARI AŞACAK GÜCÜ VAR"
Büyük sorunlarımız var ama bu sorunları aşacak gücümüz de var. Milletimizin siyasi bunalımları aşma gücü var. Milletimiz demokratik siyasetten sapmadan Türkiye'nin önünü açmaya karar vermiştir. Milletimiz ileri bakmaya azimlidir. Milletimiz yeni bir iktidarla güçlü bir Türkiye yoluna devam etme niyetini açıkça beyan etmektedir. Millet adın üstlendiğimiz bu görevi ilan etmek içn toplandık. Umutlarımız var, hayallerimiz var. Zengin bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var.

"ALLAH VATANA MİLLETE HAYIRLI ETSİN"
Adil bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Özgür bir toplum istiyoruz, gücümüz var. Mutlu bir Türkiye istiyoruz, hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle, iyi bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Güzel bir Türkiye istiyoruz, hakkımız var. Allah vatana millete insanlığa hayırlı etsin.

EĞİTİM HEDEFİ
Hedefimiz Türkiye'nin 7 yıl olan temel eğitimini 11 yıla yükseltmek. İyi bir iktidar gelecek, eğitimi aileler üzerinden yük olmaktan çıkaracak. Bir ülkede kamu düzeni millet, devlet ve hukuk demektir. Kamu düzeninin olmazsa olmazı hukuktur. Hukuk, adalet olmazsa devlet çözülür. Devlerin temel vasfı adil olmasıdır. Adalet korkakların düşmanıdır. Halktan uzak yönetimler korkak yönetimlerdir. Milletten topladıklarıyla devlet ihtişamının arkasına saklanan yöneticiler korkaktır. Korkak iktidarlar insanlığa acıdan başka miras bırakmamıştır. Adalet ise cesaret ister. Adalet medenidir. Siyasi merkezli yargı kararları düşman kurşunundan daha tehlikelidir. Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya zabıta amirliği gibi davranmasına müsaade etmeyeceğiz.

"TÜRKİYE'Yİ YENİDEN BİR ARAYA GETİRECEĞİZ"
Bizim derdimiz karpuz gibi ikiye bölünmüş Türkiye'yi yeniden bir araya getirmektir. Devletin dini adalettir sözünü çok kıymetli buluyoruz. Türkiye kendine uygun çıkış yakalamalıdır. Rekabetçi sistemi çalıştırmalıyız. Medya baskılanmamalıdır. Tek taraflı konuşmak kör propagandadır. Milleti de bazı muhteremleri de körleştirir. Yanlış politikaların temel sebebi budur. Siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa devlet toplumun gerisine düşer. Politikalar masa başında tepeden yazılır. 2023 hedefleri gibi... Kağıtlara yazarsınız, yazdığın tarihin bile gerisine düşersiniz.

"SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDECEK"
Genel merkezin seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç seçimle gelen seçimle gidecektir. Bazıları şimdi referandumda çalıştığına çok üzülüyordur. Biz tek adama doğru gidiyorsunuz demiştir. Bizlerin dediği çıktı, abiler attaya..."
 



SEKİZ IŞIKLI GÜNEŞLE İYİ PARTİ
 
Öte yandan Akşener'in partisinin adı ve logosu da sabah saatlerinde Bakanlık mesaisi öncesi netleşti. Buna göre adı 'İyi Parti' olarak belirlenen yeni partinin logosu sekiz ışıklı güneşten oluşuyor.


İSMİ ORADAN MI GELİYOR?
Parti konuşmasının yapıldığı salonda Kayı Boyu bayraklarının olması dikkat çekti. Parti isminin, Oğuz Kaan Destanı'nda yer alan 24 boydan biri olan Kayı Boyu'nun bayrağından esinlenildiği iddiası ortaya atıldı.



SLOGAN "TÜRKİYE İYİ OLACAK"
"Türkiye iyi olacak" sloganının yer aldığı parti programında 8 ilke belirlendi:
Türk milletine güveni esas almak
Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak
Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak
Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak
Çözüm üretmek ve çalışkan olmak
Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak
Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak
Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak
Farklılıklara saygılı olmak
Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak



Programda partinin amacı da 10 madde ile sıralandı:
Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak
Çağdaş medeniyeti yakalamak
Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak
Parlamenter sistemi yaşatmak
Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak
Fırsat eşitliği sağlamak
Mülkiyet hakkını korumak
İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak
Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak
Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek

İZMİR’DEN 5 İSİM
Yeni partinin kurucular kurulunda Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, önceki gün CHP'den istifa ederek Akşener Hareketi'ne katıldığını duyuran İzmir Milletvekili Aytun Çıray, MHP'deki olaylı kongre sürecinin ilk gününden itibaren Akşener'le ile birlikte hareket eden, olağanüstü kurultayın divan başkanlığını yapan MHP İzmir İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı gibi görevlerde bulunan ve yeni partinin İzmir İl Başkanlığı için en büyük aday olarak gösterilen deneyimli siyasetçi Yıldırım Ulupınar ve İzmir Eski Milletvekili Şenol Bal bulunuyor.

AKŞENER GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Bilkent Otel’de yapılan toplantıda, kurucular kurulu genel başkan olarak oybirliği ile Meral Akşener’i seçti. Akşener parti tüzüğüne göre “kurucu genel başkan” sıfatını alırken, ilk dönem hariç 3 dönem genel başkan seçilebilecek. Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralının genel başkan için de konulması dikkat çekiyor.

GENEL İDARE KURULU VE MERKEZ DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

İyi Parti’de Meral Akşener'in Genel Başkan seçilmesinin ardından Genel İdare Kurulu (GİK) 60, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) da açıklandı. GİK'te İzmir'de Çıray, Bal ve Dervişoğlu yer aldı. 


DİKKAT ÇEKEN DETAY
Kuruluş toplantısında salonda dikkat çeken bir detay vardı.

CHP’den geçtiğimiz gün istifa ederek yeni partiye katılacağını duyuran İzmir Milletvekili Aytun Çıray, salonda Akşener’le yan yana oturdu.

Çıray’ın partide önemli bir görev üstleneceği ifade ediliyor. Çıray’ın ismi parti sözcülüğü veya genel başkan yardımcılığı için geçiyor.

İŞTE 200 KİŞİLİK KURUCULAR KURULU LİSTESİ
Abdul Ahat Andican, Abdullah Alagöz, Abdullah Alay, Abdullah İlker Sungur, Abdülkadir Akcan, Abdülkadir Yuvalı, Adil Erkoç, Adnan Şefik Çirkin, Ahmet Azmi Yetim, Ahmet Can Buğday, Ahmet Çelik, Ahmet Ersagun Yücel, Ahmet Kamil Erozan, Ali Sağır, Ali Aydın, Ali Coşkun, Ali Dinçer çolak, Ali Lapanta, Ali Rıza Ercan, Ali Türkşen, Aydın Adnan Sezgin, Aydın Tümen, Ayfer Yılmaz, Ayhan Bölükbaşı, Ayhan Çevik, Ayhan Erel, Ayşe Melda Topyay, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ayşe Sucu, Ayşegül Doğrucan, Ayşin Altuniç Güven, Aytun Çıray, Baha Cankut Sarıtaş, Banu Aydın, Başak Karataş, Bedri Yaşar, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Beril Gümüş, Berna Biçer, Berna Sukas, Betül Bayraktar Orhan, Bilal Karaca,Binnur Karadağlı, Bircan Akyıldız, Birol Büyüköztürk, Burak Akburak, Burcu Akçaru, Burhan Suat Çağlayan, Celal Dağgez, Celaleddin Aykol, Cevat Saraç, Cezmi Polat, Coşkun Yıldırım, Cumali Durmuş, Çiğdem Özer, Derya Şahin Şener, Durmuş Yılmaz, Dursun Cengiz Atak, Elmas Gırağos, Emine Erdoğan, Emine Küçükali Gurkok, Enes Kaplan, Erdoğan Bozdemir, Erhan Özkan, Ersönmez Yarbay, Ethem Baykal, Faruk Köylüoğlu, Fatih Demirkol, Fatih Eryılmaz, Fatih Mehmet Şeker, Fatma Kamiloğlu, Feridun bahşi, Fuat Yıldırım, Gökhan Beker, Göksel Taşçı, Günay Kodaz, Hakan Gören, Hana Akyüz, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Hasan Sincar, Hasan Toktaş, Havva Baş, Hayati Arkaz, Hayrettin Barut, Hayrettin Nuhoğlu, Hayriye Nurcan Yazıcı, Hediye Akdere, Hüseyin Özlük, İbrahim Özyer, İbrahim Cevher Cevheri, İbrahim Halil Oral, İlay Aksoy, İsmail Ethem Tokdemir, İsmail Ok, İsmet Koçak, Kadriye Ünler, Kazım Ataoğlu, Kevser Selda Tandoğan Demirel, Koray Aydın, Lütfü Türkkan, Mahmut Bozkurt, Mahmut Tekin, Mehmet Aslan, Mehmet Arslan, Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Mehmet Okan Oğuz, Mehmet Tolga Akalın, Mehmet Ufuk Ülkümen, Meltem Erzen, Meral Akşener, Meral Alemdar, Merrin Hasipoğlu, Merve Hafızoğlu, Mesut Özarslan, Mesut Yılmaz, Metin Taşdemir, Metin Ergun, Mine Baş, Mualla Yücel, Mukadder Başeğmez, Musa Ertugan, Musavvat Dervişoğlu, Mustafa Cihan Paçacı, Mustafa Çakıroğlu, Mustafa Erdem, Mustafa Gül, Mustafa Hakan Ünser, Mustafa Veysel Güldoğan, Naci Cinisli, Nafiz Özgür Rıfaioğlu, Nazif Aktürk, Nazlı Aspay Şener, Nazlı Elif Gökdemir, Nesibe Ruhat Mengi, Neşe Toker, Nevzat Bor, Nihal Ağca, Nihat Kula, Nuri Okutan, Oğuz Sarul, Oğuzhan Türk, Oktay Erkaçan, Oltaç Ünsal, Onur Aydın, Orhan Erzurum, Orhan Şen, Osman Ertürk Özel, Ömer İbrahim Sayın, Ömer Karakaş, Özcan Pehivanoğlu, Özcan Yeniçeri, Ramazan Kılıç, Recai Mercimek, Recep Sanal, Rıdvan Uz, Ruhittin Sönmez, Selda Bostancı, Selim Tankut, Sermin Özensoy, Servet Hali, Sevin Çağlayan, Sevinç Gümüş, Sevinç Nazire Uraz, Seyit Yücel, Sırrı Aksu, Sıtkı Polat, Sinem Uludamar, Sultan Neslihan Seven, Süleyman Nevzat Korkmaz, Süleyman Sarıbaş, Şahin Arslantaş, Şenol Bal, Şeref Tamtürk, Şule Ünlü Doğan, Şükrü Kuleyin, Taha Orhun Ertürkmen, Tamer kayaalp, Tugay Uluçevik, Tuğrul Arık, Uğur Poyraz, Uğur Tarhan, Umut Barış Erdoğan, Umutcan Günerkaya, Ümit Beyaz, Ümit Dikbayır, Ümit Özdağ, Vedat Bayram, Vedat Taylan Yıldız, Vedat Yenerer, Yasin Öztürk, Yaşar Akkuş, Yıldırım Görgen, Yıldırım Ulupınar, Yusuf Halaçoğlu, Yücel Coşkun, Yüksel Yılmaz, Zekai Kaya, Zeki Hakan Sıdalı, Zuhal Çiftkaya.

PARTİDE KİMLER VAR?
Necmettin Erbakan’a en bağlı isimlerden olan eski Refah Partili ve AK Parti’den de Şişli Belediye Başkan adayı olan Mukadder Başeğmez milli görüş çizgisinden gelen isimlerin başında yer aldı. Eski Başbakan Bülent Ecevit’in yanında yıllarca siyaset yapan, bir dönem Kültür Bakanlığı koltuğuna da oturan Suat Çağlayan ve 20 ve 21. dönemlerde DSP’den Devlet Bakanlığı yapan Aydın Tümen de dikkat çeken diğer isimler oldu.

ESKİ BAKANLAR YER ALDI
Anavatan Partisi’nin eski Devlet Bakanlarından Ahat Andican, MHP’nin eski Bayındırlık ve İskan Bakanları’ndan Abdülkadir Akcan, DYP’den Devlet Bakanlığı yapan Ayfer Yılmaz da listedeki diğer bakanlık yapan siyasetçiler olarak yansıdı. Listede AK Parti kökenli siyasetçilerden ise eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ve eski Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu dikkat çekti. Ergenekon Davası’ndan tutuklanan isimlerden Vedat Yenerer ve Ruhat Mengi ile Ahmet Çelik de Akşener’in yer verdiği gazeteci kökenli siyasetçiler oldu.

GENERALLERDEN SANATÇILARA
Gazinolar kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan ve solcu kimliği ile tanınan yönetmen Onur Aydın kurucular kurulunun sanatçıları olarak yansıdı. Kurucular listesinde yer alan Ali Lapanta, Erzurum Bölge Komutanı iken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tümgenerallikten korgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olmuştu. Ancak Lapanta, İçişleri Bakanlığı kararıyla 1 Ekim’de emekliliğe sevk edilmişti. Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın, Balyoz mağduru ve Kardak kahramanı eski SAT komandosu Ali Türkşen de dikkat çeken asker kökenli isimler oldu.

YILMAZ DA ÖZER DE VAR
Listede bu isimlerin yanı sıra daha önce MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan siyasetçiler, akademisyenler ve bürokratların da olduğu görüldü. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dikkat çeken diğer isimler oldu.

Listede bulunan Elmas Gırağos’un da İstanbul’da kuru temizlemecilik yapan “Türk milliyetçisi” Ermeni bir kadın vatandaş olduğu belirtildi.

 

(Haber servisi, DHA, Hürriyet)

 
Başbakan'dan Ege Ekonomik Forumu'nda İzmir yatırımları raporu
 
Çeşme'de yeni bir taş ocağı krizi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 25 Ekim 2017 Çarşamba 14:33

Umarım daha önce siyaset yapmamış isimlerin sayısı fazla olur.Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Ege Ekonomik Forumu'nda İzmir yatırımları raporu
Başbakan Yıldırım, İstanbul İzmir Otoyolu Belkahve-Manisa bölümünün büyük ...
CHP’deki ‘Bayındır krizi'nde Sertel’den kritik açıklama: Köylünün malı köylüde kalacak!
Bayındır’da bir istifaya ve birçok sert tepkiye neden olan satış krizinde ...
CHP'li Bakan'dan Bakan Özhaseki'ye 'yat limanı' soruları
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Ürkmez’de yapılması planlanan ‘Yat ...
 
Ve Akşener kuruluş dilekçesini bakanlığa sundu
Meral Akşener yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na ...
CHP İzmir'de il kongresinde uzlaşı mümkün mü: Kim/ne dedi?
CHP İzmir’de il kongresi için ‘uzlaşı’ beklentisi yüksek. Peki uzlaşı ...
Yeni partinin kurucular kurulu kulislere sızdı: İzmir'den 5 isim
Adının “Türkiyem Partisi” olacağı öne sürülen Meral Akşener önderliğinde ...
 
Adalet Bakanlığı'ndan 'vize iddiası'na yalanlama
ABD, Washington'da temaslarda bulunacak olan Türk Adalet Bakanlığı heyetine ...
Enis Berberoğlu kararına şerh!
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Bölge ...
Çavuşoğlu'dan Yunan Bakan'a sitem
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri