POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
15 Ekim 2017 Pazar - 11:14

Yıldırım ve Çipras o zirve için İzmir'de buluşacak!

“Ege Ekonomik Forum” liderleri İzmir’de buluşturacak. Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou’nun katılacağı Forum’da alanlarında öncü isimler tecrübe ve birikimlerini paylaşacak.

Yıldırım ve Çipras o zirve için İzmir de buluşacak!

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil işbirliğinde 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek “Ege Ekonomik Forum” liderleri İzmir’de buluşturacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou’nun katılacağı Forum’da alanlarında öncü isimler tecrübe ve birikimlerini paylaşacak. Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını Başbakan Sayın Binali Yıldırım gerçekleştirecek.

16 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu vizyoner toplantısı “Forum İstanbul Konferansları”nı düzenleyen Özgencil Organizasyon, Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşu NTV ile önemli bir işbirliğine imza atıyor. Tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de, ilk kez “Ege Ekonomik Forum” adı altında uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlıyor.

İzmir’in ardından İstanbul’da Capricorn Restoran’da Ege Ekonomik Forum tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Özgencil Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, Doğuş Ekonomi Yayın Grubu Başkanı Servet Yıldırım, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan ve Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Ege Ekonomik Forum Toplantısının ortaya çıkışını ve beklentilerini anlattılar.

EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Ege Ekonomik Forum” ile Egeliler olarak taşın altına ellerini koyduklarını söyledi. Susam, “Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve diğer ekonomik kurumlarla bu organizasyonun başarılı olması için çaba içindeyiz. Bu sene EGEV’in 25. Yılı. EGEV’in kuruluş misyonuna uygun bir projeye imza atmak istiyorduk. Ege Ekonomik Forum bu amacımıza uygun olduğu için teklife olumlu yaklaştık. Ege Ekonomik Forum Ege Bölgesi’nin potansiyelinin anlatılmasına fırsat sağlayacak. Türkiye ve Yunanistan’ın liderlerini de İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı, Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan “Ege Ekonomik Forum”un “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor.

“Türkiye ve global büyüme sorunları” ile başlayacak  “Ege Ekonomik Forum”, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı “İki Yaka Bir Deniz”, “Ege Bölgesi ekonomisi ve sanayisi”, “Sürdürülebilir inovatif tarım”, “Bölgenin yenilenebilir enerji üssü olması”, “İpek Yolu’ndan günümüze ticaret ve lojistik”, “Ege’nin muhteşem kentlerinden geleceğin kentlerine” ve son olarak da “Ege Bölgesi’nin marka değerleri”nin ortaya konulacağı oturumlarla vizyon yaratmayı hedefliyor.

 
Genç tasarımcılar ödülleri topladı
 
Torbalı'nın kuru domatesi Maraş'a model oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan 315 bin güvensiz oyuncağa veto!
Ekonomi Bakanlığı'nca Uzakdoğu menşeli ürünlere yönelik temmuz ayından ...
Demirtaş: Zengin İsveçli turist istiyoruz
İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden ile biraraya gelen İzmir Ticaret ...
İzmir'de sektöre can verecek fuara rekor katılım!
Türkiye'nin en önemli ayakkabı fuarlarından olan "Shoexpo İzmir"de bu ...
 
Satsuma mandalinası ihracat yolcusu!
Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünlerinden olan, vitamin deposu, grip ve ...
Bakan Elvan'dan İzmir'de kur mesajı: Oynamalar olabilir ancak...
İzmir iş dünyasıyla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, döviz ...
Flaş! MTV'de yeni zam oranı belli oldu
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yıldan itibaren yapılacağı açıklanan ...
 
İsveç denizcilikte İzmir'le iş birliği istiyor
İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, Ege Bölgesi denizciliğiyle ...
Demirtaş'tan 'İTOB' açıklaması: Bölgemizi...
İTOB Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmirli başkan tarımda ithalata 'yasak' istedi!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Türkiye'nin bir tarım ülkesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri